Een dag uit mijn leven als presentatrice bij Puur Events

Als freelance presentatrice werk ik regelmatig voor uitjesbureau Puur Events. Ook al lijkt het veel van hetzelfde, toch is iedere productie altijd weer anders. Ik bereid mezelf altijd zeer goed voor. Ik bestudeer het draaiboek, repeteer het spel/concept, schrijf uit wat ik moet onthouden, overleg met collega's van productie en benader soms collega entertainers voor advies.
Beauty on stage
Voor een stralende presentatie werk ik hard aan mezelf en houd ik er een gezonde levensstijl op na. Ik doe aan yoga, pilates en train met de fysio. Zon 4 tot 6 uur per week ben ik actief, daarnaast fiets en wandel ik regelmatig. Ik luister naar mijn lichaam, neem rust wanneer ik het nodig heb,... maar ik houd alt😠ijd mijn doel om slank, uitgerust en gezond te zijn voor ogen. Voor mijn 'lady like' looks ga ik naar diverse beauty salons, een masseuse en shop graag vintage eye catchers, klassieke designer items of glittery show kleding waardoor ik als professional ten tonele verschijn. 
Mindfulness
Mijn geestelijke voorbereiding op een act of show is minstens zo belangrijk. Zo plan ik geen sociale afspraken voorafgaand aan een opdracht. Dit om in mijn kracht te blijven en goed op te laden om een hoge dosis energie te kunnen delen met mijn gasten.  
Ik doe ook dagelijks aan meditatie. Zo kom ik goed bij mezelf en kan ik transformeren naar mijn 'rol' van de avond. Voorafgaan pak ik altijd nog een douche en smeer mij in met een lekkere bodylotion. Ik fohn mijn haren en breng een geschikte make up aan voor de gelegenheid. Mijn kleding en schoeisel hangt ruim van te voren al in mijn kast. Het is fijn om zo in mijn outfit te kunnen. Ik eet iets lichts, bereid een diner voor om mee te nemen, check mijn reisschema en vertrek.
Showtime
Eenmaal op locatie kom ik altijd relaxt, in mijn 'Puur' element binnen. Ik check de locatie, ruimte waar ik de avond doorbreng, maak kennis met de gastvrouw/heer van de avond en stem de sfeer af op mijn productie. 
Ik decoreer de zaal, open mijn laptop, test het geluid en de microfoon. Ik oefen de openingstekst om mijn tone of voice te bepalen en wacht vervolgens met een fles water en cappuccino op mijn gasten. 
Als de gasten binnen komen kom ik direct in mijn element en betover hen op mijn eigen vertrouwde en speelse manier. Ik stuur aan, deel mijn enthousiasme en bereid de groep voor op wat komen gaat. Na afloop van het spel, entertainment,  de quiz volgt een vrolijke prijsuitreiking.
Als ik klaar ben ruim ik de spullen op en vertrek. Ik zit vaak vol adrenaline. Ik schrijf in de evaluatie hoe het allemaal is gegaan, wat beter kon, waar ik de volgende keer op moet letten, hoe de gasten het het hebben ervaren en geef een cijfer van de algehele productie.
Vaak ben ik voldaan, soms uitgeteld. Soms zelfs hieper de pieper. En ja, dan heb ik ook zin in een feestje. Maar nee, ho ho... Even in- en uitademen, vertragen, de 'entertainer' rol loslaten. Het is ook een kunst om na afloop weer tot mezelf te komen. En lekker tot rust te komen en op te laden voor de volgende die alweer op de agenda staat. #nooitsaai - Ik werk graag met blije mensen.